Jildau_logo
Wat je van het land haalt, moet je er ook weer in terugstoppen.

In een tijd waarin de eerste geruchten over mijnbouw en spoorwegen opdoemen speelt zich op een afgelegen boerderij, die wordt omringd door woeste natuur, een broeierige en fatale liefdesgeschiedenis af.

Jildau, een onafhankelijke boerin, redt het leven van een jonge deserteur. Haar drie knechten, met wie ze zondags per toerbeurt het bed deelt, ontvlammen in jaloezie wanneer zij de vreemdeling tot haar uitverkorene maakt. De hartstocht drijft allen in de richting van een tragedie.

Regisseur: Fedde Hoekstra
Scenario: Marlais Olijrhook & Fedde Hoekstra
Genre: Neo-noir [romantiek x western x film noir x fantasy]
Taal: Fries & Nedersaksisch
Doelgroep: 16 +, Arthouse, Internationaal.
Productiehuis: feddehoektra.org

feddehoekstra.org beschikt over de verfilmingsrechten van de roman ‘Het Zondagsbed’ van Theun de Vries waarop het scenario van Jildau is gebaseerd.

Moodboard: Yvonne Dijkstra

LOCAL X GLOBAL = GLOCAL

Ons doel is om Jildau in 2021 te realiseren in de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Het project heeft raakvlakken met cultuur, erfgoed, emancipatie, inclusiviteit, participatie, regiomarketing, educatie, minderheidstalen, natuurmystiek, biodiversiteit en circulaire landbouw. Door vooral in te zoomen op wat eigen en kenmerkend is voor de noordelijke regio laten we, paradoxaal genoeg, de volle breedte van ons verhaal zien. Juist met ‘onze achtertuin’ kunnen we op mondiaal niveau en in artistiek opzicht het verschil maken: local x global= glocal! Tijdens de Holland Film Meeting op het Nederlands Film Festival 2019 bleek de keuze voor de Friese taal een element te zijn wat erg goed scoort bij internationale arthouse producenten en distributeurs.

MEEDOEN & SAMENWERKEN?

Gezien de grootte van de productie, onze artistieke ambitie en de internationale belangstelling die er is, staan we open voor nieuwe samenwerking. Daarom zijn we nadrukkelijk op zoek naar co-producenten en partnerschap met relevante organisaties en personen. Jildau biedt de volgende mogelijkheden voor partnerschap: eigen making-of, commercial, barterdeal, exposure, inscript sponsoring, activatie campagne, stage, workshop filmmaken, workshop acteren voor de camera, licentie, openingstitels, figuratie, tickets, eigen première.

PERSOONLIJKE SPONSORING

Wilt u ons financieel ondersteunen om deze film te realiseren? Dat wordt zeer gewaardeerd en kan via het rekeningnummer van feddehoekstra.org, NL60 RABO 0108 5246 12, onder vermelding van ‘je naam & sponsor Jildau’. Iedere donateur zal worden vermeld op de aftiteling van de film!

‘NEVER WASTE A GOOD CRISIS’

De huidige tijd maakt het realiseren van een speelfilm tot een uitdaging, maar deze periode biedt ook kansen om hier samen sterker uit te komen. Een quarantaine periode kan bijvoorbeeld worden aangewend voor repetities en uitdieping van het scenario met cast en crew.

Filmproducties zullen we nu dichter bij huis en met minder mensen moeten organiseren. Gelukkig beschikken wij over een flexibel team dat ‘lean and mean’ te werk gaat. We hebben ruime ervaring en talent om films scherp te budgetteren en ze toch van een hoog production value te voorzien. feddehoekstra.org bechikt over een groot netwerk en flink wat goodwill in de noordelijke regio bij zowel individuen als organisaties. Het noorden van ons land is een relatief veilige regio en daarom bij uitstek geschikt voor een overzichtelijke productie als Jildau. We zijn een haalbaar project door de geïsoleerde arena, maar ook vanwege een kleine cast en crew. Geen stedelijk gebied en scenes met veel figuranten, slechts een afgelegen boerderij, het platteland en bosrijke natuur zijn essentieel. In de huidige ‘anderhalve meter samenleving’ biedt dat mogelijkheden voor spoedige en voordelige realisatie.

Voor meer informatie, scenario en begroting: info@feddehoekstra.org

Interview met Fedde Hoekstra over Jildau tijdens de Holland Film Meeeting op het Nederlands Film Festival: https://www.filmfestival.nl/nieuws/hfm-selectie-2019-jildau/

Hoofd in de wolken, poten in de klei.