FILM

De boule de boule

Korte film, 20 minuten, 2010.

De Boule De Boule (Trailer)

Tragi-komedie gesitueerd op een verlaten en besneeuwde camping op het platteland van Noord Groningen. Een eenzame kluizenaar en een neerslachtige vluchteling proberen elkaar te vinden door het spelen van jeu de boules. Ze hechten pas echt na de komst van een pedante crimineel. De boule de boule is een verhaal waarin de personages alle drie op hun eigen wijze op de vlucht zijn en lompheid uiteindelijk leidt tot omarming van het leven. De film is, net als de aardappelen uit de streek, ruw en weerbarstig aan de buitenkant maar van binnen bloemig en zeer smaakvol. De maniakale soundtrack werd gecomponeerd door het sleazerockduo zZz.

Met onder andere:
Tygo Gernandt, Hossein Mardani en Matteo van der Grijn.

Première: Nederlands Film Festival 2011
Wereldpremière: Brussels International Short Film festival 2011
Prijzen: Regie & montage op het MCM Film Fest 2011

2 Look 4 a View

Korte film, 22 minuten, 2013.

2 Look 4 a View (Trailer)

2 LOOK 4 A VIEW draait om 10eke, een slimme tiener en haar opa, een brombeer met een hart van goud. Tijdens een gezamenlijke zomervakantie op een prachtige woonark in Smallingerland, probeert 10eke een mysterieus dadaïstisch gedicht van haar overleden oma te ontcijferen. Met behulp van Padman, een expat gestationeerd in de high-tech industrie, lossen ze het raadsel op wat hen alle drie een nieuw inzicht geeft.

Met onder andere:
Joop Wittermans, Teuntje Post en Akshay.

Première: 25 maart 2013, De Bios, Drachten.
Wereldpremière: Bangalore International Short Film Festival 2014

D.E.A.L.

Korte film, 29 minuten, 2013.

D.E.A.L. (Trailer)

De misdaadkomedie D.E.A.L. gaat over Tjalling Beukema, een 16-jarige techneut. Hij gaat met lood in de schoenen naar zijn eerste stagedag bij de immer bekvechtende wind­molen­monteurs Oscar en Riekus. Wanneer Tjalling vanuit de top van een wind­molen ontdekt dat er illegaal stroom wordt afgetapt, zijn de flauwe geintjes al snel over…

Met onder andere:
Tygo Gernandt, Coen van Vlijmen, Eva Crutzen en Stijn Karssies.

Première: Theater De Molenberg, Delfzijl.
Wereldpremière: Thessaloniki International Short Film Festival 2014
Prijzen: Publieksprijs op Grenzland Filmtage Selb 2014 en een honorable mention op het International Digital Film Festival Athene 2014.

Tour de Force

Korte film, 30 minuten, 2016.

Tour de Force (Trailer)

Een ongedurige fietsontwerper rijdt tijdens een te vroeg uitgevoerde testrit zijn elektrische beachcruiser total loss. De veel­eisende mentor met wie de jongen weken aan de fiets heeft gewerkt laat hem vallen. Met hulp van twee vrienden wordt in een hightech garage voor vracht­wagens getracht een nieuw ontwerp te realiseren om alsnog te kunnen schitteren op een ‘e-bike-event’. Tijdens de race tegen de klok zet een essentieel onderdeel dat ontbreekt de onderlinge verhoudingen wederom op scherp.

Met onder andere:
Martin van Waardenberg, Manouk Pluis, Rohan Sukhraj en Lars Koehoorn.

Première: Theater De Molenberg, Delfzijl.
Wereldpremière: San Diego International Kids’ Film Festival 2016.

De wonderlijke lotgevallen van de familie Schotanus

Serie korte films als resultaat van de workshops ‘hoe maak ik een speelfilm’ en ‘acteren voor de camera’.

Hoofd in de wolken, poten in de klei.